Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010. PUCON

Το βράδυ της πρωτοχρονιάς αποχαιρετήσαμε το Valparaiso, τον κυρ-Αντρέα και τη φαμίλια της señora Elizabeth και φύγαμε για την περιοχή των λιμνών.

Αν το νότιο τμήμα της Νότιας Αμερικής μοιάζει με κομμάτι της Ευρώπης στην αμερικάνικη ήπειρο, τότε η περιοχή των λιμνών, στα σύνορα Χιλής–Αργεντινής, μοιάζει με κομμάτι της Ελβετίας στη Λατινική Αμερική.

Το πρωί του Σαββάτου λοιπόν, φτάσαμε στο ήσυχο –αν και αρκετά τουριστικό– χωριό Pucon, στις όχθες της λίμνης Villarica. Πάνω από τα ξύλινα σπίτια του χωριού δεσπόζει η πάντα χιονισμένη κορυφή του ενεργού ηφαιστείου Villarica.

Ίσως η πιο δημοφιλής τουριστική δραστηριότητα στο Pucon είναι η αναρρίχηση στην κορυφή του ηφαιστείου Villarica, την οποία και σκοπεύαμε να κάνουμε την επομένη κιόλας της άφιξής μας. Το απόγευμα του Σαββάτου όμως, καθώς μία ομάδα τουριστών–αναρριχητών κατέβαινε από την κορυφή, προκλήθηκε κατολίσθηση μιας αρκετά μεγάλης ποσότητας χιονιού, η οποία μάλιστα παρέσυρε επτά τουρίστες (χωρίς ευτυχώς να πάθει κανείς τους τίποτα το σοβαρό). Η νομαρχία λοιπόν αποφάσισε να απαγορεύσει την ανάβαση στο ηφαίστειο, μέχρι να πραγματοποιηθούν οι σχετικές μελέτες κι έτσι η κυριακάτικη εκδρομή μας ακυρώθηκε.

Εν τω μεταξύ, καθώς το κατάλυμα που βρήκαμε εδώ είναι ήσυχο και οικονομικό, αποφασίσαμε να μείνουμε στο Pucon για την ολοκλήρωση και τις τέταρτης εργασίας της Κατερίνας. Έτσι την Τετάρτη, ενώ η Κατερίνα πάλευε με τα βιβλία του Ε.Α.Π., ο Αλέξης κατακτούσε τη χιονισμένη κορυφή του ηφαιστείου Quetrupillan, ενός από τα πολλά ηφαίστεια της περιοχής των λιμνών.

Χθες βράδυ ολοκληρώσαμε το πέρασμά μας από τη Χιλή μ΄ένα απολαυστικό νυχτερινό μπάνιο στα θερμά λουτρά Los Pozones, υπό το φως των αστερισμών του νοτίου ημισφαιρίου.

2 σχόλια:

  1. Φωτογραφίες απο το νυχτερινό αστερόλουστο μπάνιο δεν έχει??? χεχεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. katerinaki mou molis evala to skype!na mpaineis na milame!!!!filakia evangelia

    ΑπάντησηΔιαγραφή