Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010. VALPARAISO

Στις 23 Δεκέμβρη θα φεύγαμε από το Santiago με κατεύθυνση νότια προς την περιοχή των λιμνών, όπου και θα μας έβρισκαν τα Χριστούγεννα και ο καινούργιος χρόνος. Μαζί με τις γιορτές όμως έφταναν και οι μέρες για τις νέες εργασίες της Κατερίνας κι έπρεπε να διαλέξουμε κάποιο μέρος για την επόμενη στάση μας. Αποφασίσαμε λοιπόν να επιστρέψουμε στο Valparaiso και να μείνουμε εκεί για τις γιορτές αφού η πόλη μας άρεσε, από το σπίτι στο οποίο μέναμε ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι, ενώ είχαμε κάνει και αρκετές πολύ καλές γνωριμίες.

Στο Valparaiso νοικιάζουμε ένα δωμάτιο στο σπίτι της οικογένειας της señora Elizabeth, ένα μεγάλο σπίτι του 19ου αιώνα. Στα 42 της χρόνια η señora Elizabeth έχει ήδη οχτώ παιδιά και οχτώ εγγόνια! Είναι όλοι τους εξαιρετικά φιλόξενοι κι έτσι μετά από συνολικά σχεδόν δύο εβδομάδες μαζί τους, νιώθουμε κι εμείς μέρος αυτής της τεράστιας και βαθιά μητριαρχικής (η señora Elizabeth είναι το απόλυτο και αδιαμφισβήτητο αφεντικό) οικογένειας.

Δίπλα στη Valparaiso η Viña del Mar αποτελούσε παραδοσιακά τόπο παραθέρισης των εύπορων οικογενειών του Santiago. Γεμάτη μεγάλα ξενοδοχεία γύρω από τις αμμώδεις παραλίες της η Viña del Mar είναι σήμερα μια ολόκληρη πόλη, που παραμένει όμως εμφανώς πιο πλούσια και καθαρή από το “λαϊκότερο” -και αυθεντικότερο- γειτονικό Valparaiso.

Το τελευταίο βράδυ της προηγούμενης παραμονής μας στο Valparaiso γνωρίσαμε τη Maria Elena. Έτσι, αυτές τις μέρες βρεθήκαμε αρκετές φορές τόσο με τη Maria Elena, όσο και με τον Giancarlo από τη Viña.

Ένας από τους σημαντικότερους λόγους που προτιμήσαμε να περάσουμε τις γιορτές στο Valparaiso ήταν η διάσημη σε όλη τη Νότια Αμερική φιέστα της πρωτοχρονιάς. Κάπου ένα εκατομμύριο κόσμος καταφθάνει κάθε χρόνο τέτοια μέρα στο Valparaiso και τη Viña, προκειμένου να απολαύσει τα φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα που εκτοξεύονται κατά μήκος όλης της ακτογραμμής του κόλπου, από το λιμάνι του Valparaiso μέχρι τις παραλίες πέρα από τη Viña del Mar. Φυσικά ακολουθεί ξέφρενη γιορτή σ΄όλους τους δρόμους της πόλης ως το επόμενο πρωί.

Από το καλοκαιρινό λοιπόν νότιο ημισφαίριο και τις ακτές του Ειρηνικού ωκεανού σας στέλνουμε την αγάπη μας και τις καλύτερες ευχές για το 2010!

3 σχόλια:

  1. ΜΑΣ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΔΙ-ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ ΤΕΛΙΚΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε παιδιά μισοι μείνατε!!! Βάλτε κανενα κιλό καλεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ax protoxronia dipla stin paralia...

    Despina

    ΑπάντησηΔιαγραφή