Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009. SALAR DE UYUNI

Το πρωί της Τετάρτης ξεκινήσαμε από το Uyuni για μια τριήμερη εκδρομή με τζιπ στις απέραντες ερημικές εκτάσεις στο νοτιοδυτικό άκρο της Βολιβίας. Πρώτος μας σταθμός, τρία χιλιόμετρα έξω από το Uyuni το "νεκροταφείο των τρένων", μία έκταση μες στην έρημο, όπου έχουν αφεθεί να σκουριάζουν παλιές ατμομηχανές και βαγόνια.

Αμέσως μετά φύγαμε για το εκπληκτικό Salar de Uyuni. Καταλαμβάνοντας μία έκταση 12.000τ.χλμ σε υψόμετρο 3.653μ, το Salar de Uyuni είναι η μεγαλύτερη έρημος αλατιού στον κόσμο. Στη μέση αυτής της τεράστιας θάλασσας από αλάτι ένα κοραλλιογενές νησί γεμάτο πανύψηλους υπεραιωνόβιους κάκτους (το ύψος τους φτάνει τα 12 μέτρα και η ηλικία τους τα 1200 χρόνια).

Το επόμενο πρωί περάσαμε από μια σειρά από λίμνες, στις οποίες ζουν τρία διαφορετικά είδη φλαμίνγκο.

Διασχίζοντας μία περιοχή γεμάτη παράξενα ηφαιστειογενή πετρώματα, φτάσαμε το απόγευμα στην Laguna Colorada, μία λίμνη τα νερά της οποίας παίρνουν μετά το μεσημέρι ένα βαθύ κόκκινο χρώμα.

Σήμερα στις 4 τα ξημερώματα ξεκινήσαμε για τους θερμοπίδακες που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Χιλή σε υψόμετρο 5 χιλιομέτρων!

Η εκδρομή μας τελείωσε στη Laguna Verde στη σκιά του κωνικού ηφαιστείου Licancabur, που χωρίζει τη Βολιβία από τη Χιλή.

Έτσι, στις 12 το μεσημέρι περνούσαμε στη Χιλή αφήνοντας πίσω μας και τη Βολιβία...

6 σχόλια:

  1. Παιδια μηπως εχετε μια πρεζα αλατακι γιατι τελειωσε και τα μακαρονια δεν θα τρωγονται? Τι τοπία ειναι αυτά.... απιστευτα.... αν θυμηθώ θα στειλω μια photo μιας περιοχής που κάποτε την ιουράσιο περίοδο ήταν γνωστή ως Λίμνη Υλίκη... εε το ίδιο με τη Salar de Uyuni, και λίγο ποιο πάνω εχει επιγραφές " Καρντάσια Χώρα " και " ΠΑΟΚ για σενα δε #%$%^#" .

    Τα φιλιά μας, στις φωτο είστε σουπερ... (α μπαι δε γαι) τα τρένα απο το μετρο της Σαλλλλονίκης είναι? (τα "λ" δεν είναι λάθος είναι τοπική διάλεκτος);-)

    Περιμένουμε νεα σας σε καθημερινή βάση ... και για δείτε κανα κολπο με λιβε τσατ (τσατ οπως για τις γατες!) με βιντεο κλπ κλπ.....

    Salvatore, Ρένα, Χρυσάνθη junior, Χρυσάνθη senior, Μάχη (Battle)....

    ΥΣ: Το προσκλητήριο για τη βαφτηση της μπέμπας που ειπαμε το στέλνω? χιλή ή βολιβία? και σε τ.κ.?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. antsaou είπε
    Απ' όλες τις εντυπωσιακότατες φωτογραφίες, κόλλησα σ' εκείνην που:
    Ισορροπώντας στη γραμμή
    που ξεκινάει απ' τ' άπειρο
    (και ποιος ξέρει πού πάει)
    απόκρυφα προσμένουμε
    έν' άλλο χέρι να φανεί
    απ' την παράλληλη γραμμή
    να πιάσει το δεξί μας
    να συνεχίσουμε μαζί
    πιο στέρεα πατώντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ζεστάθηκε το κοκκαλάκι μου που σας είδα στην έρημο! :)
    Οι φωτογραφίες είναι όλες καταπληκτικές και τα τοπία εντελώς σουρεαλιστικά (η φωτο με τον Αλέξη και τον κάκτο-γίγαντα είναι απίστευτη).
    Φαντάζομαι είναι αξέχαστη εμπειρία να είστε εκεί και να τα ζείτε όλα αυτά!
    ΥΓ: Χαίρομαι που σας βλέπω τόσο χαρούμενους και χαμογελαστούς!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ti apistefta topia!!!!!!
    teleia!!!
    kali sinexeia!!!
    Dimitra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρονια πολλαααααα και Καλη Χρονιααα!!! Καλε τι photos ειναι αυτες???? εχω παθει πλακα!!! τι τοπια τι μερη!! ποτε θα γυρισετε στα πατρια εδαφη?? ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΤΕΕΕ!! Σας ευχομαι καλη συνεχεια στο ταξιδι σας και περιμενω καινουργιες photos και εντυπωσεις!!! Φιλια πολλλααα. Νενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή