Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009. SANTIAGO

Το μεσημέρι της Παρασκευής φτάσαμε στο Santiago.

Χτισμένη ανάμεσα σε ψηλές χιονισμένες κορυφές των Άνδεων, η πρωτεύουσα της Χιλής είναι πολύ διαφορετική από τις νοτιοαμερικάνικες πρωτεύουσες που συναντήσαμε μέχρι σήμερα. Σύγχρονα μέσα συγκοινωνίας (το πρώτο μετρό που συναντάμε στη Νότια Αμερική!), μεγάλα περιποιημένα πάρκα, καθαροί δρόμοι και μεγάλοι πεζόδρομοι δίνουν την εικόνα οργανωμένης σύγχρονης δυτικής μεγαλούπολης.

Επίσης, σε αντίθεση με τα ιστορικά κέντρα των πρωτευουσών που γνωρίσαμε ως τώρα, που κυριαρχούνταν από κτίσματα ισπανικής μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής, στο κέντρο του Santiago συναντήσαμε αυστηρά επιβλητικά γκρίζα κτήρια, που θυμίζουν έντονα την αρχιτεκτονική των πόλεων της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης του 19ου αιώνα.

Στο κέντρο του Santiago η Plaza de Armas είναι γεμάτη ψηλά δέντρα, παγκάκια και καλλιτέχνες του δρόμου.

Λίγο πιο κάτω βρίσκεται το περίφημο Palacio de la Moneda, η προεδρική κατοικία που την 11η Σεπτεμβρίου του 1973 βομβαρδίστηκε από το στρατό και την αεροπορία, γεγονός που προκάλεσε το θάνατο του προέδρου Salvador Allende και σήμανε την απαρχή της βιαιότατης και μακροβιότατης δικτατορίας του Πινοσέτ.

Στο Santiago μας φιλοξένησαν στο διαμέρισμά τους ο Carlos και ο Pablo.Το σπίτι τους βρίσκεται στις παρυφές του λόφου San Cristobal, η κορυφή του οποίου προσφέρει υπέροχες πανοραμικές όψεις του Santiago.

3 σχόλια:

  1. Κατερίνα και Αλέξη

    Ευτυχισμένος ο νέος χρόνος, εύχομαι να ειστε και το 2010 και πάντα, όπως τώρα: ευτυχισμένοι, ερωτευμένοι και με ταξιδιάρικη διάθεση!!!! Καλή συνέχεια στο υπέροχο ταξίδι σας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ti oraiaaaa!!!
    kali xronia me akoma perissoteres peripeteies!!!
    Dimitra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Opos mallon katalavenete eixa kairo na parakolouthiso to taksidaki sas kai tora ta vlepo ola mazemena kai poli mou aresei!

    Filakia

    Despina

    ΑπάντησηΔιαγραφή