Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010. ENCARNACION

Σήμερα σχεδιάζαμε να περάσουμε τη γέφυρα του ποταμού Parana που ενώνει την Posadas με την πόλη Encarnacion της Παραγουάης κι από 'κει θα ταξιδεύαμε μέσα από την Παραγουάη προς τους καταρράκτες του Iguazu. Ωστόσο οι μέσες των κοριτσιών απαιτούσαν ξεκούραση κι έτσι το μικρό μας πέρασμα από την Παραγουάη ματαιώθηκε.

Παρόλα αυτά το απόγευμα κι ενώ Κατερίνα και Ναταλή στρώναν τις μέσες τους, ο Αλέξης πέρασε απέναντι στην Encarnacion και πήρε από 'κει το λεωφορείο για το Trinidad. Ακριβώς όπως το πέρασμά μας από τη Βολιβία στη Χιλή δυόμιση μήνες πριν, έτσι και το πέρασμα από την Αργεντινή στην Παραγουάη δίνει την αίσθηση πως περνάς σ΄άλλη ήπειρο. Ενώ στις χώρες του Νότου γύρω μας βλέπαμε μόνο ευρωπαϊκές φάτσες, περνώντας το ποτάμι κυριαρχούν πρόσωπα ιθαγενών Guarani που μεταξύ τους μιλούν στη δική τους γλώσσα. Αντίστοιχα εμφανής είναι και η μεγάλη διαφορά του βιοτικού επιπέδου των δύο λαών, καθώς η Παραγουάη είναι από τις φτωχότερες χώρες της Ν.Αμερικής.

Μία ώρα μακριά από την Encarnacion βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος του Trinidad, όπου σώζονται τα ερείπια μίας ακόμα κοινότητας Ιησουιτών, από τις πολλές που αναπτύχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή. Αν και είναι μεγαλύτερη από την κοινότητα του San Ignacio που επισκεφθήκαμε χθες και τα κτίσματά της σώζονται σε καλύτερη κατάσταση, η κοινότητα του Trinidad δέχεται ελάχιστους επισκέπτες, αφού λίγοι είναι γενικά οι τουρίστες που φτάνουν στην Παραγουάη.


2 σχόλια:

  1. Παιδιά κουράγιο με τις αναποδιές και περαστικά, ελπίζω να είστε τώρα καλά.....Μη χάνετε το κέφι σας!!!! Θα βάλω τη Νενα να σας ξεματιάξει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια χαρά παιδία! Αμα περνάτε από Βραζιλία, ειδοποιήστε με... Μένω στην 2η μεγαλύτερη πόλη του νομού του Σαο Παολο, την Campinas....
    www.alximist.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή