Σάββατο 13 Μαρτίου 2010. SALVADOR

Το μεσημέρι της Πέμπτης αφήσαμε το Ouro Preto και ξεκινήσαμε ένα ταξίδι 28 ωρών για το Salvador da Bahia στις ακτές της βορειοανατολικής Βραζιλίας. Το Salvador ιδρύθηκε στα μέσα του 16ου αιώνα και για τους επόμενους δύο αιώνες ήταν η σημαντικότερη πόλη του πορτογαλικού βασιλείου μετά τη Λισαβόνα. Την ίδια στιγμή η Bahia ήταν η περιοχή της Νότιας Αμερικής που δεχόταν το μεγαλύτερο αριθμό Αφρικανών σκλάβων, οι οποίοι μεταφέρονταν εκεί για να δουλέψουν στις φυτείες ζαχαροκάλαμου της βορειοανατολικής Βραζιλίας.

Σήμερα το Salvador είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Βραζιλίας και θεωρείται η πρωτεύουσα της αφροβραζιλιάνικης κουλτούρας. Η πλειοψηφία των κατοίκων της πόλης έχουν αφρικανική καταγωγή και διατηρούν έντονα αφρικανικά πολιτιστικά στοιχεία, ενώ και η θρησκεία τους αποτελεί ουσιαστικά μια ανάμειξη του καθολικισμού με αφρικανικές θρησκευτικές δοξασίες.

Στο Salvador μας φιλοξενεί ο Rodrigo. Είναι από το Sao Paulo και ζει εδώ τα τελευταία 5 χρόνια. Μας δέχτηκε πολύ εγκάρδια στο σπίτι του σαν να μας γνώριζε από χρόνια και σήμερα μας ξενάγησε στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Το μεσημέρι ο Rodrigo μας προσκάλεσε για μια muqueca, ένα εξαίσιο τοπικό φαγητό με γαρίδες.

1 σχόλιο:

  1. Olá meus amigos!!
    Recebê-los em minha casa foi uma honra e um prazer. Saibam que as portas aqui estarão sempre abertas para vocês.
    Incrível como vocês me cativaram em tão pouco tempo, estou com saudades de vocês!!
    Só não faço a menor ideia do que vocês escreveram de mim, hahaha... isso pra mim é grego =)
    Que vocês tenham um resto de viagem muito feliz.
    Um abraço

    Rodrigo

    ΑπάντησηΔιαγραφή