Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010. ILHA DO MEL

Την Κυριακή το μεσημέρι, στο σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων του Foz, ήρθε η ώρα του αποχωρισμού με την Ναταλή. Εκείνη πήρε το λεωφορείο για το Buenos Aires, ξεκινώντας το μακρύ ταξίδι της επιστροφής στην Ελλάδα κι εμείς φύγαμε ανατολικά για τα παράλια της Βραζιλίας.

Στο πρόγραμμά μας ακολουθούσε στάση για τις δύο τελευταίες εργασίες της Κατερίνας. Ωστόσο, πριν τη στάση και αφού βρισκόμαστε στο ταξίδι του μέλιτος, είπαμε να περάσουμε από το ... Νησί του Μέλιτος (Ilha do Mel). Το βράδυ της Κυριακής διανυκτερεύσαμε στην πόλη Curitiba και το επόμενο πρωί φτάσαμε στην Paranagua με τη γραφική, γεμάτη παλιά αποικιακά σπίτια και λιθόστρωτους δρόμους, παραλία της.

Στην είσοδο του κόλπου της Paranagua βρίσκεται το μικρό αμμώδες νησί με το παράξενο σχήμα, η Ilha do Mel. Στο νησί δεν υπάρχουν δρόμοι, ούτε οχήματα. Υπάρχουν μόνο μονοπάτια μέσα από την πυκνή βλάστηση, που συνδέουν μεταξύ τους τις αμμώδεις παραλίες και τους δύο μοναδικούς οικισμούς του νησιού, την Brasilia και την Encantadas.

Απέναντι στη θάλασσα, τα φουνταρισμένα στην "έξω ράδα" της Paranagua καράβια, ξυπνούν στον Αλέξη έντονες αναμνήσεις. Δύο φορές στο παρελθόν είχε βρεθεί να χαζεύει την Ilha do Mel με τα κιάλια απ΄ τη βαρδιόλα του καραβιού του, περιμένοντας να φορτώσει σιτηρά στην Paranagua. Και τώρα βλέπει την ίδια εικόνα απ΄ την απέναντι πλευρά, πίσω από το φωτογραφικό φακό του στεριανού ταξιδιώτη.

2 σχόλια:

  1. mhn ksexname omos otin den einai mhnas tou melitos...
    alloi pane ena taksidi merikon hmeron....
    eeeeeee nomizo oti eseis to parakanate....exete thrassos....7 mhnes mexri tora....
    ha,ha,ha,ha....
    sas filo stis omorfes fatsoules sas!!!!!

    Maxh...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. agoraste kale sto paidi ena xavaneziko magio-vermouda!!!! xexexe...

    ΑπάντησηΔιαγραφή