Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009. HUARAZ

Η ορεινή πόλη Huaraz είναι χτισμένη στην καρδιά της οροσειράς Cordillera Blanca, ανάμεσα σε πανύψηλες χιονισμένες κορυφές και γαλαζοπράσινες λίμνες.

Νοτιοανατολικά του Huaraz σώζονται τα απομεινάρια ενός από τους αρχαιότερους πολιτισμούς ολόκληρης της ηπείρου, των Chavin. Την Κυριακή λοιπόν επισκεφτήκαμε τα ερείπια ενός μεγάλου πέτρινου ναού των Chavin, που υπολογίζεται ότι χτίστηκε σταδιακά από 1200π.Χ έως το 800π.Χ.

Σήμερα ξεκινήσαμε για μια εκδρομή στην περιοχή βόρεια του Huaraz. Στο δρόμο, περάσαμε από το τραγικό Yungay. Το Yungay ήταν μια μικρή όμορφη πόλη χτισμένη στους πρόποδες της υψηλότερης κορυφής του Περού, του Huascaran (6768μ.). Το 1970 ένας ισχυρότατος σεισμός ισοπέδωσε την πόλη, ενώ 2 λεπτά αργότερα μία γιγαντιαία ποσότητα (25.000.000 κυβικά μέτρα) πάγου και βράχων που αποκολλήθηκε από το Huascaran, καταπλάκωσε ό,τι είχε απομείνει όρθιο, ολοκληρώνοντας την καταστροφή. Απολογισμός: 20.000 νεκροί, σχεδόν ολόκληρος ο πληθυσμός της πόλης. Κατά τραγική ειρωνεία το μοναδικό που δεν καταπλακώθηκε και έμεινε ανέπαφο από την καταστροφή, ήταν το νεκροταφείο της πόλης που βρίσκεται στην κορυφή ενός μικρού λόφου!

Η εκδρομή μας ολοκληρώθηκε στην πανέμορφη λίμνη Llaganuco με τα σμαραγδένια νερά, στη σκιά του Huascaran.

4 σχόλια:

  1. youpi!!!!
    κι άλλη ανάρτηση! κι άλλες φωτογραφίες!

    καλά αυτή η φωτο με Κατερίνα, παιδάκια και αρνάκια είναι όλα τα λεφτά!
    κορυφαία κι εκεί που...γητεύει το λάμα! ....χαχαχα

    πάντως νομίζω ότι τα μέρη που επισκευτήκατε στο Περού είναι πολύ πιο εντυπωσιακά από τα προηγούμενα.
    και τα καλύτερα έρχονται....!!!

    πολλά πολλά φιλάκια από Σαλαμάνκα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμείς έχουμε χάσει επεισόδια. Σήμερα έχει διάβασμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kala, ennoeitai oti oi seismoi, oi limnes kai ta loipa episkiazontai mprosta se afta ta provatakia!!!!!!!!!!!!!! Einai toso glika!!!!!!
    Dimitra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. .....Κι εσύ Κατερίνα είσαι μια γλύκα με τα παιδάκια και τα προβατάκια!! Υπέροχη φωτογραφία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή