Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009. CUENCA

Το βράδυ της Τρίτης κοιμηθήκαμε στη Riobamba, στους πρόποδες του ηφαιστείου Chimborazo, η κορυφή του οποίου (6.310μ.), λόγω του πεπλατυσμένου σχήματος της Γης, αποτελεί το σημείο της επιφάνειας του πλανήτη που απέχει περισσότερο από το κέντρο του! Το πρωί της Τετάρτης κατεβήκαμε με λεωφορείο στο Alausi, με σκοπό να πάρουμε από ΄κει το τουριστικό τρενάκι που διασχίζει το εντυπωσιακό φαράγγι Nariz del Diablo (Μύτη του Διαβόλου). Κατά "διαβολική" όμως σύμπτωση, κατολισθήσεις βράχων είχαν φράξει τις γραμμές του τρένου κι έτσι δεν μπορέσαμε να δούμε, παρά ένα μικρό μόνο μέρος του φαραγγιού.
Το απόγευμα πήραμε το λεωφορείο για την Cuenca. Η Cuenca είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη του Ισημερινού, μετά το παραθαλάσσιο Guayaquil και την πρωτεύουσα Quito αλλά και μία από τις γοητευτικότερες πόλεις της χώρας, με τα παλιά αποικιακά κτίσματα, τους λιθόστρωτους δρόμους και τον εντυπωσιακό καθεδρικό με τους μεγάλους γαλάζιους τρούλους, μπροστά στην κεντρική πλατεία της. Αφιερώσαμε λοιπόν τρεις ημέρες εδώ για ξεκούραση και χαλαρές βόλτες.

Στην Cuenca γνωρίσαμε το Fredy, που ζει εδώ με τους γονείς του και το Stephan από την Ιταλία, που βρίσκεται εδώ μ΄ένα πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών. Χθες βράδυ βγήκαμε μαζί για μια μπύρα και σήμερα το μεσημέρι καθίσαμε για φαγητό σε εστιατόριο με θαλασσινά.

3 σχόλια:

  1. afto to proigoumeno sxolio poios aisxros diafimistis spam to evale? na to svisete!

    loipon afto to fagito me ta thalassina ligo tromaktiko mou fainetai! les kai tha vgei apo to piato kai tha se faei afto! pos to fagate?

    dimitra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ....Μα τι είναι αυτο? Γιγάντιο καβούρι?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ksaderfakia sas parakoloytho sas vlepo kai kamarono na pernate teleia filia sta moytra!!!!! (lampros siozios)

    ΑπάντησηΔιαγραφή