Κυριακή 06 Σεπτεμβρίου 2009. TUNJA

Μετά από ταξίδι τεσσεράμισι ωρών μέσα από καταπράσινα βουνά, το απόγευμα της Παρασκευής φτάσαμε στην Tunja. Εδώ για πρώτη φορά στο ταξίδι μας συναντήσαμε κρύο! Η Tunja είναι χτισμένη σε υψόμετρο 2820μ, κι έτσι η θερμοκρασία δε ξεπερνάει ποτέ τους 20 βαθμούς, ενώ τα βράδια κατρακυλάει στους 5. Από την Tunja είναι η Karen, η κοπέλα που γνωρίσαμε στο Mompox. Έτσι, εδώ μας περίμεναν οι γονείς της Karen. Άνθρωποι απλοί και ιδιαίτερα φιλόξενοι μας δέχτηκαν με θέρμη στο σπίτι τους.

Χθές το πρωί, μετά από ένα χορταστικότατο πρωινό που μας ετοίμασε η μαμά της Karen (μεταξύ άλλων περιελάμβανε μια νοστιμότατη σοκολάτα, τυπικό ρόφημα της Tunja) ξεκινήσαμε για την Villa de Leyva. Αν και απέχουν μόλις 39χμ, η Villa de Leyva βρίσκεται 700μ χαμηλότερα από την Tunja κι έτσι το κλίμα εκεί είναι αρκετά θερμότερο. Με τα παλιά όμορφα σπίτια της, τους στρωμένους με μεγάλες πέτρες δρόμους της και την τεράστια πέτρινη πλατεία της, η Villa de Leyva είναι ένας από τους ομορφότερους οικισμούς της κεντρικής Κολομβίας.

Κάθε Σάββατο γίνεται εκεί ένα υπαίθριο παζάρι, στο οποίο χωρικοί από τη γύρω περιοχή πουλούν φρούτα, λαχανικά αλλά και ζώα.

Το μεσημεράκι νοικιάσαμε δυο ποδήλατα και ξεκινήσανε για μια εξερεύνηση της γύρω περιοχής.

Οι κύριες ατραξιόν της περιοχής γύρω από την Villa de Leyva περιλαμβάνουν μία φάρμα με στρουθοκαμήλους, βουβάλια και llama, ένα μουσείο απολιθωμάτων, όπου μεταξύ άλλων εκτίθεται το απολίθωμα ενός κρονόσαυρου (κάτι σα γιγάντιος κροκόδειλος) κι ένα μικρό αρχαιολογικό πάρκο, όπου σώζονται τα ερείπια ενός υποτυπώδους αστεροσκοπείου ηλικίας 2000 χρόνων, καθώς και κάτι παράξενοι φαλλικοί μονόλιθοι.

Σήμερα το πρωί οι γονείς της Karen δε δούλευαν κι έτσι μας πρόσφεραν μια μεγάλη ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της Tunja, πριν πάρουμε το λεωφορείο για Bogota.

1 σχόλιο:

  1. wow! teleio to pazari kai ta zoakia! gia tous monolithous, ouden sxolion!! ti thelei na pei o poiitis-gliptis??

    dimitra

    ΑπάντησηΔιαγραφή