Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009. San Agustin

Από τον 6ο έως τον 14ο αιώνα, στην περιοχή γύρω από το σημερινό χωριό San Agustin αναπτύχθηκε ένας πολιτισμός, που άφησε πίσω του μια σημαντική κληρονομιά. Ο πολιτισμός αυτός έσβησε πριν την έλευση των Ισπανών, τα ευρήματα όμως που άρχισαν να ανακαλύπτονται εδώ από τα τέλη του 18ου αιώνα, καθιστούν σήμερα το San Agustin, τον σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο της Κολομβίας. Οι γύρω λόφοι είναι γεμάτοι μεγάλους πέτρινους τάφους, στους οποίους οι πρώτοι κάτοικοι της περιοχής συνήθιζαν να θάβουν τους εξέχοντες νεκρούς τους. Οι νεκροί συνοδεύονταν από χρυσά και κεραμικά αντικείμενα, ενώ οι τάφοι πλαισιώνονταν από πέτρινα ανθρωπομορφικά γλυπτά.

Εκτός από αρχαιολογικό ενδιαφέρον, η περιοχή του San Agustin παρουσιάζει και ιδιαίτερη φυσική ομορφιά. Καταπράσινα βουνά, βαθιά φαράγγια, ορμητικά ποτάμια και πανύψηλοι καταρράκτες συνθέτουν το τοπίο. Μεταξύ άλλων, στην περιοχή βρίσκεται ο υψηλότερος (400μ) καταρράκτης της Κολομβίας Salto de Bordones, καθώς και το επονομαζόμενο «Στενό» (El Estrecho), το σημείο όπου η κοίτη του ποταμού Magdalena στενεύει τόσο, που οι όχθες του απέχουν μόλις δύο μέτρα!

Οι κάτοικοι της περιοχής του San Agustin ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με την καλλιέργεια και την επεξεργασία του ζαχαροκάλαμου Η συγκοινωνία μεταξύ των γύρω χωριών γίνεται ακόμη με τα παραδοσιακά πολύχρωμα κολομβιάνικα λεωφορεία «chivas», που φορτώνουν κόσμο τόσο στο εσωτερικό, όσο και στην οροφή τους.

2 σχόλια:

  1. ¡Hola mis queridos!

    Οι μικροί μας εξερευνητές σε νέες περιπτέτειες!
    Εντυπωσιακό το φαράγγι και αλλά και τα αρχαιολογικά ευρήματα....!

    Είναι πολύ ωραίο που αποκτάτε φίλους σε όλες τις χωρες!
    Καλη συνέχεια στο Ecuador! Suerte!

    Dos besos de Salamanca! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ola fovera alla eidika to leoforeio!!! einai san paixnidaki!!!

    dimitra

    ΑπάντησηΔιαγραφή