Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009. LATACUNGA

Κάθε χρόνο στης 23 Σεπτέμβρη, η πόλη της Latacunga γιορτάζει την Fiesta de la Mama Negra (Γιορτή της Μαύρης Μαμάς). Πρόκειται για μία χριστιανική γιορτή προς τιμή της Virgen de las Mercedes, που όμως γιορτάζεται με έντονες επιρροές από την κουλτούρα των ιθαγενών. Έτσι την μέρα εκείνη, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, στους δρόμους ολόκληρης της πόλης εκτυλίσσεται ένα ξέφρενο πανηγύρι με μουσική, χορό, ποτό και παράξενα έθιμα.

Η περιοχή γύρω από την Latacunga είναι και αυτή γεμάτη με ψηλά βουνά, βαθιά φαράγγια και ηφαίστεια. Μετά από ταξίδι τεσσάρων ωρών με λεωφορείο, σ΄ένα στενό φαγωμένο χωματόδρομο που στριφογυρίζει ανάμεσα σε απότομους γκρεμούς (οι ιθαγενείς επιβάτες γελούσαν με τις σαστισμένες φάτσες μας, καθώς κοιτούσαμε έντρομοι απ΄το παράθυρο τις ρόδες του λεωφορείου μας να γλείφουν το χείλος του γκρεμού κι όταν ρωτήσαμε μια γυναίκα πώς είναι δυνατόν να ταξιδεύουν σ' αυτούς τους δρόμους λεωφορεία ακόμη και την νύχτα, εκείνη μας έδωσε γελώντας την αφοπλιστική απάντηση: «Δόξα τω Θεώ μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί ποτέ τίποτα!»), φτάσαμε τελικά στην εκπληκτική λίμνη Quilotoa. Είναι μια μεγάλη λίμνη σε υψόμετρο 4.000μ, σχηματισμένη μέσα στον κρατήρα του ομώνυμου ηφαιστείου, μετά την τελευταία του έκρηξη το 1797.

2 σχόλια:

  1. υπέροχα μέρη!! υπέροχα πρόσωπα!! ωραία και μερακλίδικη δουλειά το blog σας!
    λάμπετε από ευτυχία!! καλή συνέχεια γλυκούλια!σας παρακολουθούμε και σας αγαπάμε πολύ!!!

    πολλά φιλιά!!
    ελένη & σουζάνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Oi polyxrwmes fotografies sas gemizoun xrwma thn griza - merikes fores - kathhmerinothta. Sas parakolouthoume synexws. Kalh synexeia.
    Xarhs - Anthh

    ΑπάντησηΔιαγραφή