Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009. Νέα Υόρκη

Η σημερινή μας βόλτα περιελάμβανε επίσκεψη στο Μητροπολιτικό Μουσείο και βόλτα στη γύρω περιοχή. Ξυπνήσαμε και σήμερα χαράματα για τον ίδιο ακριβώς λόγο με χτες κι έτσι την ώρα που άνοιγαν οι πόρτες του μουσείου, εμείς ήμασταν ήδη εκεί. Το Metropolitan Museum of Art είναι κάτι σαν μια Disneyland της παγκόσμιας τέχνης. Ένας χώρος όπου εκτίθενται αντιπροσωπευτικά δείγματα από τους σημαντικότερους πολιτισμούς που εμφανίστηκαν ποτέ στον πλανήτη: Μεσοποταμία, Αίγυπτος, Αρχαία Ελλάδα, Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, Βυζάντιο και Μεσαιωνική Ευρώπη, αλλά και λιγότερο γνωστοί σε εμάς πολιτισμοί, από την Άπω Ανατολή, την Ωκεανία, την Αφρική, τη Βόρεια και Νότια Αμερική. Περιηγηθήκαμε για σχεδόν πέντε ώρες στους χώρους του μουσείου, θαυμάζοντας τα εκθέματά του.

Το Μητροπολιτικό μουσείο είναι χτισμένο στο μέσο περίπου της ανατολικής πλευράς του Central Park. Έτσι, βγαίνοντας από το μουσείο πήραμε μια πρώτη εικόνα από αυτήν την τεράστια πράσινη έκταση στο κέντρο του Manhattan. Αν και καθημερινή το πάρκο ήταν γεμάτο κόσμο. Νεαροί που παίζουν μπέιζμπολ και ράγκμπυ, περίοικοι που βγάζαν βόλτα το σκύλο τους, άνθρωποι κάθε ηλικίας που αθλούνταν ή απλά βολτάριζαν.

Διασχίσαμε το πάρκο και βγήκαμε στο Upper West Side, τη συνοικία που βρίσκεται δυτικά του Central Park. Περιπλανηθήκαμε για λίγο στους δρόμους της περιοχής, ανακαλύπτοντας ένα πρόσωπο της Νέας Υόρκης εντελώς διαφορετικό από αυτόν που γνωρίσαμε στο Brooklyn, λες και πρόκειται για δύο περιοχές που βρίσκονται σε άλλη χώρα και όχι στην ίδια πόλη. Το Brooklyn κατοικείται κυρίως από Αφροαμερικάνους και είναι αρκετά υποβαθμισμένο. Διατηρεί βέβαια ένα πολύ ιδιαίτερο χρώμα. Τα σπίτια, οι άνθρωποι, ο τρόπος που περπατούν και χαιρετιούνται, μας θυμίζουν εικόνες από τον ανεξάρτητο αμερικανικό κινηματογράφο. Αντίθετα στο Upper West Side συναντήσαμε πολυτελή ξενοδοχεία, φαρδείς καθαρούς δρόμους και ευκατάστατους λευκούς, την εικόνα δηλαδή της Αμερικής που μας είναι περισσότερο γνωστή από τις παραγωγές του Hollywood.

Φτάνοντας στο νοτιοδυτικό άκρο του Central Park βρεθήκαμε στο Columbus Circle, την κυκλική πλατεία με το άγαλμα του Κολόμβου, που μοιάζει να κοιτάζει απορημένος τους ουρανοξύστες που ορθώνονται μπροστά του...

2 σχόλια:

  1. Τραβάτε εσείς μπροστά κι εμείς σας χαζεύουμε και χαιρόμαστε και ζηλεύουμε...λίγο!
    κηπ γουόκινγκ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο σας παιδιά!!!
    Η...βαλίτσα ξεκίνησε και ειμαι σίγουρη ότι θα φτάσει πολύ μακριά!

    Εύγε και για το ιστολόγιο, Αλέξη κομπιουτεράκια :-P
    Μας αρέσει πολύ να "ταξιδεύουμε" μαζί σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή