Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009. Νέα Υόρκη

Σήμερα είχε πολύ καλή μέρα με εξαιρετική ορατότητα κι είπαμε να το εκμεταλλευτούμε Επισκεπτόμενοι το έτερο – και πιο φημισμένο – observatory της Νέας Υόρκης: το Empire State Building. Πηγαίνοντας περάσαμε από την Wall Street και το χρηματιστήριο της με τη γιγαντιαία σημαία στην πρόσοψή του.

Φτάνοντας στο Empire State Building η ώρα είχε περάσει και είχε ήδη σχηματιστεί μία τεράστια ουρά τουριστών. Μετά από μιάμιση ώρα ορθοστασίας και απανωτών ελέγχων με ακτίνες (αυτό συμβαίνει μπαίνοντας σε κάθε αξιοθέατο!) φτάσαμε επιτέλους στη κορυφή. Και βέβαια η θέα από εκεί μας αποζημίωσε για όλη την ταλαιπωρία. Προχθές που ανεβήκαμε στο Rockefeller είχε πολύ κακή ορατότητα τόσο που δε ξεχώριζες τα όρια της πόλης. Αντίθετα σήμερα ο ουρανός ήταν πεντακάθαρος και η πανοραμική άποψη της Νέας Υόρκης εκπληκτική!

Κατεβαίνοντας κάτσαμε για tacos σ΄ένα μεξικάνικο, ενώ μπροστά μας εκτυλισσόταν, σαν σε αμερικάνικη ταινία, μία καταδίωξη με περιπολικά και αστυνόμους.

Το απόγευμα πήγαμε βόλτα στην Αστόρια, τη γειτονιά των Ελλήνων. Είναι μία όμορφη, καθαρή συνοικία με χαμηλά κτίρια, όπου η ελληνική παρουσία είναι ιδιαίτερα έντονη. Ελληνικά μαγαζιά, ελληνικές εφημερίδες, ελληνικά ονόματα στις επιγραφές και βέβαια ελληνικές φάτσες στους δρόμους να μιλούν ελληνικά! Παρόλα αυτά μας είπαν πως, σε σύγκριση με το παρελθόν, η Αστόρια σήμερα έχει ερημώσει από Έλληνες, καθώς οι περισσότεροι έχουν χτίσει βίλες σε περιοχές όπως το Long Island κι έχουν φύγει από το κέντρο. Καθίσαμε για ελληνικό καφέ και φραπέ στο καφενείο ¨Λευκός Πύργος¨, διαβάσαμε το πρωτοσέλιδο του ¨Εθνικού Κήρυκα¨ αλλά και των χθεσινών αθηναϊκών εφημερίδων και επιστρέψαμε στο Brooklyn.

1 σχόλιο:

  1. Paidia kala na pernate.. Kalh eisodo sth latinikh amerikh. Oi fotogrefies einai teleies kai sigoura antistoixoun sto poso wraia pragmata blepete kai sthn kalh sas diathesh. Exete filia apo olous mas. Edv brexei aastamathta kai mono me kalokairi den moiazei! Perimenoume kainourgies foto!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή